~forever in love~

By: yan azam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-Jun-2007 01:33 Email | Share | | Bookmark

senaman kaki
senaman tangan
lapan lagi! ewah...
View all 8 photos...
more pics @ d park


tasnim, yasmin, umi, abah, paklang & maklang having fun together


Friday, 1-Jun-2007 08:00 Email | Share | | Bookmark

 
yasmin ngan umi
 
View all 11 photos...
melayan karenah anak2 dara kenit @ taman

at 1st plan nak terus balik kl dr umah arwah tokwan, tp tukar plan..sbb x biasa lalu ikut gua musang..so kitorang turn back ke kemaman semula on d evening after d burial of jenazah..konvoi dgn uda sefamily...sampai lewat gak..near midnite...
esoknye..ptg uda dtg bwk anak2 dara kenit...n kitorang pi taman..dekat je ngan umah mak..masa nak parking tu si tasnim dah melompat2 dlm kereta excited sgt kot dpt gi taman..umi dia ckp mmg dia suuuuuuuukeeeee sgt kalo dpt gi taman
so kat sana maklang ngan paklang le dok melayan bebudak kenit ni... tapi tasnim mmg lasak le..sejibik mcm abah dia time kecik dulu yasmin jugak le...mcm xde perasaan..suara x kuar pun..sengih je
pas main2 kat taman, ajak diorang gi kat kwsn riadah pulak...byk tul exercise equipments kat sana...naper aku x tau ek so sambil2 layan bebudak tu, maklang, paklang, abah & umi exercise sama



Tuesday, 22-May-2007 01:29 Email | Share | | Bookmark

lambatla umi ni..yasmin dah x sabo nak mkn pizza ni...
anak buah kecayangan paklang ni...
nyum..nyum...cedapnye...nak lagi umi...
View all 6 photos...
jalang-jalang carik makang!!

pics which taken while having pizza @ pizza hut kemamang


Monday, 21-May-2007 08:12 Email | Share | | Bookmark

kenangan terindah??

masa balik kg aritu...aku ngan hubby plan nak pi honeymoon la kononnye iyolah dah kawin lebih 3thn..sekalipun x sempat nak pi honeymoon..so alang2 balik kg..kitorang check-in kat cherating..impiana resort yg jauhnye (mcm le jauh sgt ) lebih kurang 15minit dr umah my parents...so after meeting kat kuantan, kitorang pun check in la kat cherating...dgn lapo gile sbb x lunch lagi..dua2 excited sbb 1st time honeymoon la konon...tp mula2 jejakkan kaki ke bilik..rasa mcm frustated sgt..sbb kitorang nak seaview room, dia kasi coconut tree view!! mmgle seaview...prob nye pokok kelapak tu dah menghalang view kitorang...aku ajak hubby tukar bilik, tp hubby kata..'xpe la yang...nanti kite gi jenjalan kat pantai..nampak gak laut...'
so ptgnye dlm kol 5 dgn perut yg berkeriuk lapo...kitorang balik umah mak...hehehe..mentang2 umah mak dekat...plan nye nak ajak adik2 mkn pizza....pastu memasing sebok nak main basketball..so ajak girls ajela...anak2 dara kenit tu pun ikut skali..mak abah dah x larat nak ikut...
so kat pizza hut...si kenit dua org ni la yg tukang wat bising...lebih2 tasnim...suara dia je yg dgr...semua dia nak mkn sendiri...sampaikan akak waitress tu kena kasi mangkuk kosong nagn sudu kecik kat tasnim...tp seronok dpt luangkan masa dgn bebudak ni...yasmin rilek je..ape umi suap semua dia telan.... pas abih mkn & tapau pizza utk bebudak kat umah..kitorang pun gerak balik...tgk2 dua budak kenit tu dah abih bateri.... tidola jawabnye...hehhehe...mmg tu le pe'el kalo naik kete..mesti abih bateri punyela...
after magrib..aku ngan hubby balik ke hotel...kononnye honeymoon...honeymoon ape ke benda nye...dua2 bantai tido...mmg ngantuk gile + penat gile rasanye... hampeh tol...tp hubby kata esok pagi lps bekfes dia nak ajak aku jln2 kat pantai cherating....x sabor tunggu esok

tgh syiok2 tido..tetiba aku dikejutkan dgn call from my auntie...mmg terkejut gile when she said..."yan, tokwan meninggal.." terdiam aku sat...my auntie mentioned yg tokwan baru je meninggal...& dia suh aku inform yg lain2...
innalillahiwainnailaihirojiun.....
aku terus kejutkan hubby...mcm mimpi lak...iyola aku kan tgh tido tadi...pas bgtau hubby..aku call mak..abah yg jwb..rupanye abah mmg xtau..agaknye my auntie xsampai ati nak bgtau sbb sedih sgt...pas bgtau abah, aku call kaklong ngan kakngah..aku sms kakcik di mesir & wan di rusia....after discuss dgn abah via phone, diorang kata nak bertolak balik kol 7...
aku ngan hubby decide nak gerak lewat sikit...dlm kol 8/9am...
dlm dok borak2 ngan hubby (actually flashback balik kenangan dgn tokwan), kitorang terlelap...sedar2 dah dekat kol 7...bangun..mandi2...gi bekpes dulu...then 8.20 dah check out...sampai umah, mak abah baru nak gerak...uda 1 kete dgn adik2 laki...hubby kata kita terus balik kl la...aku pun packing semua brg, then kol 9 gi amik sis-in-law kat umah dia, the gerak ke besut..kemaman ke besut lebih kurang 4/5jam..so kitorang agak2 zohor baru sampai sana...
singgah umah mak men uda jap coz mak men dia nak ikut...dr umah uda dah dekat kol 10...the journey has begins....uda, his wife, yasmin & mak men dia 1 kete...aku, hubby, tasnim, sis-in-law, my sis & my bro 1 kete...abah, mak, my 2 bros 1 kete....kaklong n my cousin gerak dari melaka...yg sedara mara kat kl ada yg dah on d way ada yg baru gerak...bila berkonvoi & ada anak2 kecik..d journey jadik lambatla sket...dgn nak mkn la..nak buat susu la..nak tuko pampersla...(xper..at least i've learnt someting when i'll be a mom soon ) so akhirnya sampaila kami kat umah tokwan dlm kol 1 lebih...dah ramai sedara mara ada kat sana...mak abah pun dah sampai awal...sempatla kami tatap wajah tokwan yg dah siap dikafankan buat kali terakhir & kucup dahinya...waktu tu la airmata aku rasa nak tumpah (sbb since dr dpt berita tu aku x dpt nak nangis pun..xtau naper...)masa tu la aku abru rasa kehilangan seorang nenek...aku dah xde nenek lagi... lepas diroang tutup muka tokwan, sempurnakan ikatan kafannya, dan solatkan dia di ruang tamu..aku bersiap2 ke perkuburan pulak...dlm masa yg sama aku pandang je wajah mak..mak nampak kuat wpun aku tau mak cukup sedih dgn pemergian tokwan...
ramai sepupu sepapatku ke kubur tlg kebumikan tokwan...yg besar..yg kecik...sedih lak rasanye..nasib baik lately aky dah biasa ke kubur (uncle hubby meninggal masa raya & awal thn baru ni) lepas semuanya selesai...kami balik ke umah tokwan...hmm..inilah namanye kehidupan...arwah tokwan dah lama sakit...x silap aku thn 1994...masa tu aku form 2..dia kena stroke...belah kanan x function...msa thn 1996, arwah tokki plak kena stroke..belah kiri x function..tp tokki x lama sakitnye...+- 3/4 bulan..tokki meninggal..mmg masa tokki meninggal kitorangs emua sedih gile....sbb kami rapat dgn tokki...semua cucu2 rapat dgn tokki...dlm masa 2thn kebelakangan ni tokwan dah xboleh bangun...muka dia dah cengkung..slalu demam...pemah last year dia nazak..berkejar2 kitorang balik....menurut info my auntie, 2 minggu b4 tokwan meninggal, dia kembali sihat..boleh bergurau dan lalu mkn...tp ketentuan Ilahi...dia pergi jua...semoga Allah merahmati roh nenek ku...ampuni dosanye...dan tempatkan rohnya dikalangan hambaMu yg beriman & beramal soleh....Amin...Al-Fatihah...

dalam kenangan...
Wan Selamah Wan Deraman
1925-2007

**arwah tokwan is my mom's mommy**


Monday, 21-May-2007 07:09 Email | Share | | Bookmark

my pinky baby...
nurulhannan..cahaya kerinduan...
hwarghh..ngantukla umi....
View all 12 photos...
my new lil' niece....nik nurulhannan

tanggal 21 april yg lalu...aku dpt sms from my sis, informed me that our sis yg skang study kat mesir dah selamat melahirkan baby girl kol 10am waktu mesir...3.4kg...alhamdulillah...mau melompat aku dibuatnye sbb seronok sgt
rasa mcm nak terbang je gi mesir tgk anak sedara baru... so hanif dah jadik abg long la...
few days later my sis emailed me the latest pics of her children...mmg geram tgk hannan yg bulat montel gembol sama mcm umi dia masa kecik dulu
abg long hanif pun makin gembol..umi kata hanif kuat makan skang...masa mula2 dpt adik hanif kuat merajuk sbb umi ngan walid asyik pay attention kat little hannan je alaa hanif cayang....maklang kan ada..meh dok ngan mak lang laa... hehehhe..mau x tido mlm umi ngan walid kalo maklang pinjam hanif bwk balik mesia....
anyway...congrats 2 kakcik & abgcik...semoga kehadiran hannan & hanif menyerikan lagi kehidupan kalian jgn lupa doakan maklang & paklang dpt baby pulak yer..InsyaAllah...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net