~forever in love~

By: yan azam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Thursday, 9-Aug-2007 03:30 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
Kepulangan yang dinanti....




mcm lagu raya la pulak.... yesterday i've got a great news! my sis whose studying @ egypt will be coming back soon!! mmg dah lama tau diorang nak balik..cuma delay due to her daughter's passport process...so smlm she emailed me & told that the passport dah dpt..cume skang tgh uruskan visa & flight tickets...
the flight is scheduled on next wed..she & her family will depart on 15th aug (kol 3 am waktu mesir) and insyaAllah the arrival is on 15th Aug 8.00pm (waktu tempatan)
she will be here forever...since she already finished her final year @ Al-Azhar (dia terus masuk final year masa registered kat Al-Azhar last year) and got 'jayyid' in her exam..but her husband will go there again coz still have 3 years 2 go...alone..ala ciannye....xpela cik...semoga pengorbanan ni dpt kejayaan dan rahmat dariNya...
so skang kitorang kat sini tgh menghitung hari waiting for their arrival...x sabar rasanye nak jmpa my sis & bro-in-law...also hanif yg dah bleh berlari(dulu masa pi hanif baru merangkak) dan hannan yg 1st time jmpa...x sabar nak peluk2 & cium2 budak2 berdua tu....




hm..nampak gaya kena arrange cuti la ni..iyela nak pi amik diorang kat klia...nak kena masak siap2 kat umah dulu...ishh...hopefully semuanye runs smoothly....


Tuesday, 7-Aug-2007 07:32 Email | Share | | Bookmark

bersama raja sehari
 
orang dapur..
View all 36 photos...


biru mata hitamku!! mmg entry kali ni serba biru..tp oppsss...kitorang bknnye gelombang biru ye
so these are d pics taken when nad's wedding last 2 months...

mak2 sedara yg melaram dgn baju 'boria' yg vogue gitew






anak2 sedara yg comel & kiyut mcm mak2 sedara nye



dan 'pengantin lama' yg gian nak bersanding






so...kita enjoy!!!


Wednesday, 1-Aug-2007 06:56 Email | Share | | Bookmark

 
 
Braun Buffel
View all 14 photos...


lelong! lelong! sapo nak boli henbeg? dua hengget sekati!
ish...bknnye nak jual henbeg..ni la antara my handbags' collection...ada yg beli sendiri..ada yg hantaran masa kawen dulu..ada yg kaklong bagi...ada yg mahal..ada yg murah..ada yg beli kat butik..ada yg beli kat mydin je.. x kisahla..asalkan buleh bubuh segala mcm benda

actually aku suka handbag yg x besar sgt..x kecik sgt...yg lembik2 lagi aku suka...bleh buh mcm2...purse, compact powder, payung, bekas spec, lipstic dan bende kecik2 la...kalo beli brg pun kalo kecik2 bleh sumbat dlm beg tu...

masa kawen dulu hubby belikan handbag Braun Buffel kat klcc...mas atu less 20% kot..tp after less pun still 300++
slalu nye kan..bila tnya member2, diorang jarang pakai handbag @kasut hantaran dulu..nape ek> sbb kureng berkenan ke @ x selesa? sama la mcm aku.. kdg2 hubby mcm merajuk bila dia kata aku slalu x guna handbag yg dia kasi.. bknnye xmo pakai sayang oi...handbag tu keras..besar lak tu..labuh lak tu...aritu lagi aku mmg x baper kenan dia beli..tp dia nak beli gak..hmm..nak wat camne org nak kasi...kasut hantaran pun, dah nak masuk 3thn kawen baru pakai..tp disebabkan lama sgt terperap dlm kotak..last2 habih rosak...xpela yang..nanti belikan kite handbag ngan kasut baru ye

masa kena 'penyakit sedondon', aku slalu tukar2 handbag..kalo arini pakai baju merah/pink/purple mesti pakai handbag merah/pink..ngan sandal skali sama kaler...
tp kdg2 nampak mcm sedondon sgt..lening main hentam je..x kisahla baju kuning handbag pink pun..aku yg pakai...kalo x suke sila tutup mata



braun buffel - light brown ~ hadiah hantaran dulu..wpun jarang pakai tp ttp syg bangat kat handbag ni..

christian dior-white+gold ~ beli kat PS boutique (petaling street lor ) actually xmo beli tp terpaksa sbb korang tau la ca-ya-nun-alif kat sana taiko2 rege nye RM 48

pink/purple ~ mmg xde brand..sbb beli kat rantau panjang tp ramai yg berkenan..murah je RM23

hitam celoreng2 putih ~ ni pun xde brand beli kat mydin je...rasanye rege RM 21..berkenan dgn celoreng2 nye dan silver pin kat ade kat tali beg tu (my fave handbag sbb lembik & bleh sumbat mcm2)

camly collection - light brown ~ ni kaklong kasi..too thin kalo isi purse ngan henpon, dah x bleh isi benda lain..teramat jrg pakai

coach - merah ~ huiyoooo!! yg ni lagi amazing mmg mahal gilak arrr...regenye RM1000 (minus RM 990 ) kat bazar ramadhan jln TAR...seploh hengget tu!!! (ramai gak yg kenan handbag ni ) wpun x ori tp aku x malu nak pakai

no brand also-black ~ ni kaklong kasi gak..alaa beli kat watson je..ni la beg gi pasar..kotor2 sket pun xpe... rege nye xtau la..org kasi kite amik je

lupe la brand ape - dark brown + gold ~ baru beli last month kat sogo..masa tu gi ngan kaklong..saje dah laam x beli handbag...lupe brand ape...rege pun murah je..RM49

beg gi kenduri / dinner ~ murah je RM 8 beli kat danau kota..kalo nak gi kenduri kawen kat bwh umah bwk beg ni je buh henpon ngan duit 'ngeley'



so enjoy my handbags collections! wpun x up-2-date nyer handbags, tp at least ada drpd xde..iye x



Wednesday, 1-Aug-2007 03:39 Email | Share | | Bookmark

panas2 dlm kuali lagi
 
hmm..yummy!
View all 4 photos...


arini kite main masak2 lak...korang semua suke mkn spageti x? mesti ada yg x suka..sesapa yg tekak melayu mesti suka mkn mee kuning @ bihun @ kuey teow aje..tp tekak 'omputeh' mcm den ni mmg suke mkn spageti ...spageti je la pasta yg den suka..kalo pasta2 jenis lain tu kureng sket..kalo macaroni tu kdg2 kena tgk cara masak jugak...kalo dpt macaroni cheese tu best jugak kan

ok..recipe 4 today is...as mentioned above senang bangat nak wat resepi ni..kalo ada member2 ke sedara mara yg yg tetibe call nak dtg..bleh je buat...so bahan2 nye ialah...



~ spageti 1 bungkus (kalo yg tukang mkn nye sikit setengah bungkus pun ok)
~ rempah blackpepper maggi (beli yg daging msk blackpepper tu - x sampai RM 2 sebungkus)
(p/s kalo xde, bleh amik blackpepper a.k.a lada hitam dlm 1-2 sudu mkn, remdam jap pastu tumbuk dgn lesung sampai lumat..kalo malas tumbuk, blend biar jadik serbuk tp jgn rendam, basahkan sikit je)
~ daging cincang ramly - bleh guna sebungkus @ separuh je
~ cili belanda - hiris @ potong dadu
~ carrot - hiris panjang2
~ button mushroom - potong 4
~ udang (dlm 10 ekor) sama ada nak sekor2 @ potong kecik
(p/s kalo sekor2 sekali suap sekor..10 kali suap abihla udang..so potong kecik2 bleh suap byk kali )
bwg besar 1 labu - mayang separa halus
bwg putih 7-8 ulas - mayang halus

memula...
~ rebus spageti (masukkan minyak sket ngan garam sket masa rebus supaya x melekat)
~ sambil2 tu potongla bhn2 kat atas
~ bila spageti dah msk (make sure jgn overcooked kalo x lembik bila goreng), angkat, tos
~ panaskan minyak
~ tumis bwg besar & bwg putih sampai naik bau
~ masukkan daging cincang..gaul2 sampai msk
~ masukkan rempah blackpepper dlm mangkuk, masukkan air gaul2..then masukkan dlm kuali..gaul bersama daging yg telah ditumis biar 'sherashi' gitew
~ masukkan udang..gaul lagi
~ masuk cili belanda, mushroom, carrot - gaul2 rata
~ last skali masukkan spageti..gaul sampai masak...
~ dah msk..apo laie..ngap je la...

masa utk msk...dlm 45mins..kejap je..asalkan cukup bhn...


kalo ada anak2 kecik yg xthn pedas..x pyh guna rempah maggi tu...cuma pakai blackpepper yg ditumbuk/dikisar aje...sian lak kat diorang x dpt menikmati resepi auntie yan yg manje gitew

then, kalo pakai rempah serbuk blackpepper 'homemade', cuma tambahkan sos tiram ngan kicap sikit..n tambah garam sket...kalo pakai rempah maggi xpyh tambah garam sbb dah sedia masin

so itu je la resepi den arini..selamat memasak



Tuesday, 24-Jul-2007 06:25 Email | Share | | Bookmark

bekas hantaran dr pihak laki yg aku gubah
bebudak kecik tgh isi telur merah kat munge telur
pelamin in the making
View all 33 photos...



sepupu sepapat yg gumbira!!


munge teloq


pelamin yg dah siap


my close cousin dah kawen..
seronok ada sedih pun ade coz we're very close..slalu lepak sama2
slalu wat lawak gaban sama2 slalu pi jenjalan sama2
slalu gosip2 dlm tepon
mmg since kecik sampai besau mmg close dgn dia...agaknye sbb kitorang sebaya..dia pun kepala lawak ade je benda yg nak gelak kalo borak ngan dia...
tgk2 cik nad dah kawen.. jgnla pasni susah nak contact, susah nak kuar sama2...susah nak lepak sama2 cam dulu (nmpk gaya mcm dah 'susah' dah skang.. )
ape2 pun aku doakan nad dgn beloved hubby - han - will be happily ever after..dpt anak ramai2 biar montel dan gebu mcm mak bapaknye...
these are pics a day b4 the wedding..semua sanak sedara turun cheneh 4 d preparation..mmg seronok..mcm raya pun ada...
byk yg kitorang wat sendiri...dari pelamin, bilik pengantin, meja beradab, hantaran..semua 'home made' gitew
credits for my mak, abah, maklong, busu, bibik, uda (melaka) bik (melaka), bibik, pakbik, pak usu, mak itam, pak itam, makcik miah, pakcik lah, sepupu sepapat yg x terlalu ramai nak disebutkan disini...tq bebanyak (eh, apehal den plak yg mewakili pengantin ni? hehehe)






debaran seorang pengantin


b4 cik nad same level with me! (jadik puan nad la pulak )


shj aku terima nikahnye dgn maskahwin yg tersebut itu!


busu, maklong, mak, bibik, jasmin & sarah


you look blue!!


ewah ewah sukanye dpt bersanding


ngan cik nad b4 bersanding



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net