~forever in love~

By: yan azam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Friday, 19-Oct-2007 01:24 Email | Share | | Bookmark

atuk..tasnim nak duit raye..
uda nak jugak bleh?
utk saya xde ke mak?baju dah sedondon dah ni...
View all 23 photos...


Alhamdulillah..hari ni masuk hari ke-7 Syawal yg mulia...wpun aku x start lagi posa 6..tp InsyaAllah..moga2 diberikan kekuatan olehNya utk menyempurnakan amalan sunat tersebut...

Sambutan Aidilfitri thn ni amat meriah dgn berkumpulnya kami seramai 12 beradik (dah 4-5thn nak kumpul 12 org tp x dpt2) + menantu 5 org + cucu 4 org...bila dicampur dgn mak & abah..lengkaplah kami 23org...riuh rendah rumah dibuatnya..nak2 bila time makan..bersalaman..bergambar...dan main bunga api!! mmg seronok sgt2...



happy family...


gambo mahal ni..4-5 thn nak kumpul 12 org..

Raya thn ni mak masak serunding daging, rendang ayam, ayam sambal, lodeh, kuah kacang, sambal tumis & ketupat segera...terliur aku nak mkn ketupat anyam tp semua malas nak layan..huhuhu.. aku plak terlupa nak beli daun dan anyam siap2..tp xpela...asalkan semua yg menjadi menu wajib tiap2 thn ada.. tp terlupa nak ambik gambar menu2 tersebut dek kerana terlalu syiok makan..hheheh


uiks..gambo censored...sbb tu blur...muehehehhe


abg & sayang di pagi Syawal yg mulia...




tiap2 tahun pinjam anak org je..anak sendiri bila lagi ek


posing jgn x posing ye cayang



Slps sesi salam2, mak & abah buat 1 ‘perjumpaan keluarga’…mmg x penah buat sesi ni..kebetulan semua ada..jadi elokla dibuat dgn tujuan utk merapatkan semangat kekeluargaan antara kami & menghapuskan rasa kurang senang @ apa2 ajela antara kami..maklumla bila dah ramai mcm ni..sikit sebanyak ada kata2 @ tingkah laku yg sengaja @ tak menyinggung hati masing2..jadi sesi tersebut berjalan lancar bila masing2 bersuara meluahkan harapn & impian mereka utk kebahagiaan & kesejahteraan keluarga besar kami ni..wpun diselangi dgn air mata semoga Allah SWT merahmati & memberkati keluarga kami..InsyaAllah…

Kemudian kami adakan sesi wajib..sesi bergambarla apa lagi…masing2 posing x hengat… tp sesi kali ni cucu2 xde..sbb 3 org (hanif, hannan & yasmin dah ngantuk..tido..) & tasnim..at first menyebok jugakla pastu bila kitorang dok leka berposing dia pi main air oren dlm jag..habih dituangnye atas meja..kitorang tgh2 dok posing tu bengkerk je tgk..tp dek krn nak posing gak, pastu baru gi lap air yg tumpah tu..



lelaki2 yg kusayangi..


wanita2 yg kukasihi..


single & available...sesape nak masuk minang silakan..


kump. nasyid yg bakal menggegarkan industri muzik malaysia..nantikan kemunculan mereka


bersama mak & abah yg amat kami sayangi...


nenek & atuk bersama cucu2 yg comel2 & manja..Hanif, Hannan, Tasnim & Yasmin


loving couple!!


nenek & hannan yg bulat!!


kakcik & family..pink karer!!


Lepas sesi bergambar dan mkn utk kali ke-2, adik2 yg jantan ni dah chow pi beraya kt umah member2..aku, hubby & kaklong pi beraya umah makteh kat cheneh. kebetulan besday pakteh jatuh pd 1 syawal..so makteh wat le pulut kuning..tp my cousin cik nad xde coz thn ni dia raya kt umah mak mentua dia kat jelai, N9. makteh kata sayu je suara ciknad bila call makteh pagi raya tu..agaknye sedih kot 1st time x raya dgn family.. pastu hanim, munirah & izudin ikut kitorang balik raya kat chukai..sampai chukai kakcik dah siap2 nak balik KT..sempatla mak2 sepupu ni gomol hannan yg debab tu...


beraya kat umah makteh


ni semua peminat hannan!


peha tu kalau wat goreng berempah sodap jugak tu

Pas kakcik balik, lepak2 dgn bebudak ni..kakcik ain sampai kol 5 lebih dgn tunang dia si haris...kakngah balik N9 kol 6...dekat magrib kakcik ain balik angkut adik2 yg ikut tadi...mlmnye..masing2 dah keletihan..letih layan tetamu..letih makan...letih segala2nye...kol 10.30 aku ngan hubby dah slmt zzzzzzz







Wednesday, 10-Oct-2007 03:55 Email | Share | | Bookmark


Quote:
Selamat menyambut kedatangan Aidilfitri buat semua kwn2 & pengunjung fp ni...Semoga kehadiran Syawal kali ini merapatkan lagi ukhuwwah antara kita.. maafkan salah silap kot2 ada entry yg x menyenangkan
Jemputla dtg ke rumah kami di Taman Melati, Setapak raya ke-5 onwards..InsyaAllah kami akan jamu setakat yg ada...kalo xde mkn sekut raya ajela ye..dah nama pun raya tunggula next updates after raya nanti ye..


Friday, 5-Oct-2007 02:02 Email | Share | | Bookmark

kena tagged lagi??

arini dah masuk hari ke-23 Ramadhan...Alhamdulillah...wpun up to date dpt posa baru 14 hari, posa aku & hubby berjalan lancar (hubby posa penuhla...i je yg x penuh )
tingtongtingtong, lagi seminggu nak raya...kat opis bahang raya dah terasa...lagu2 raya kedengaran kat pc memasing (except me)..tumpang dgr lagu org je..pc ni slow tahap gaban..nak download 1 lagu pun dari kol 8am kol 4pm x siap2 lagi... pastu memasing dah xde mood nak keje...aku? cam biasakla...kdg2 ada mood..kdg2 xde mood...
skang dpt tarik nafas lega sikit, coz project kuih raya dah 90% settle?semua dah deliver..cuma on payment je tunggu kaklong sampai kang utk tolak komisyen & modal...opss...lupa nak habaq...ramadhan kali ni aku jadik supplier kuih raya..supply je...buatnye 1 jenis je...alhamdulillah ramai gak customer...biskut2 akak yg supply kuih ni mmg best & presentable...mmg lainla drpd cookies yg jual2 tu...mmg saje x publish kat sini...bkn ape br thn ni try jual kuih raya..last year jual kerepek...next year baru nak combine biskut & kerepek...itupun kalo masih berdua dgn hubby..kalo dah 'ber3' maybe project postponed
but some unfinished project to be settled: hantaran aya yg nak diambik ahad ni, project cat dpn umah (yg dah planning since pindah april lepas)-hari ahad jugak, dan project jahit manik kat baju raya yg 3psg tu and lastly...BALIK RAYA!!
kitorang akan balik kemamang pd 11hb malam lepas terawih..InsyaAllah doakan perjalanan kami selamat..Amin...balik kl semula maybe pd raya ke-4 or ke-5...jemputla dtg umah..

oh ye...lu plak...kena tagged dgn mama anis...hmm...a good topic...kalau bab2 berangan ni mmg syiok kan


Instructions :

**Start Copy**
Proposition: If you Have $1,000,000.00…………………………………
Requirements: continue above sentences
Tag Mode: 5 blogger
1st - You leave their blog and post link and add to the list below.
2nd - Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.

What They Do With Their $1 Million
1. SYH will spend for Family.
2. Miche will give to the needy.
3. Montessorimum will keepsake.
4. Mumsgather will secure her kids’ financial future.
5. bkworm will be debt free.
6. Dancing Queen will go on a lifelong holiday.
7. Eve will invest in properties.
8. dieselfire will create a foundation for underprivileged students.
9. Underneath The Stars will put aside for kids education.
10. AmiraZefr will invest in her kids trust fund and set aside for some TLC holiday trips.
11. Erna will perform Hajj and round the world with my beloved family
12. MamaFaMi will create a foundation for orphans and old folks in Africa.
13. Bro Jeff will invest in various portfolio to triple the $1 million. With inflation, the rise in the cost of living and Consumer Price Index, $1 million will not go far
14. Hajar will perform hajj with family, invest in kids education and others go to charity.
15. Ila will settle the debts, set-up trust fund for AFIQ, set-up a family business & holiday
16. Gee will spend half and invest the rest.

17. Yan will settle all debts (car loan, house loan, personal loan, ptptn: total up nearly 190k), give 100k 2 my parents to enable them perform hajj & spent the rest, 50k to all my siblings (share la..kalo sorang2 naya aku 12 org tu!!), buy a new landed house (dah x larat dok umah tinggi2) dan have 5 rooms, big hall and big kitchen!! (400k cukupla..)save 150k and the rest...shopping+holiday OR undergoing fertility treatment to have a BABY!!


1 million galore!

Now, what would you do if you had one million in your possession ?

Who am I tagging ?
1. Aju
2. Azie a.k.a Ibu Alif
3. Anur
4. Nomie
5. Cik Nad






Wednesday, 12-Sep-2007 03:40 Email | Share | | Bookmark




Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua





Wednesday, 5-Sep-2007 01:44 Email | Share | | Bookmark

menempek ngan umi je...
pak anjang yg pandai memujuk
nenek kata mkn kismis bagus utk otak..so tasnim mkn le 1 mangkuk
View all 5 photos...



these are pics while we're going back to kemaman last july...dah terlalu lama tp x sempat nak update...
seronok gak balik aritu wpun utk 1 mlm saje.. kalau bleh nak balik lama sket tp xpela tunggu raya nanti ok
masa mula2 sampai tu..tasnim ngan yasmin bkn main seronok..siap tepuk2 tgn lagi bila maklang ngan paklang nye sampai.....


tp bila tang nak dukung yasmin, dia dah start nangis..langsung dia xmau dgn maklang dia frust betul...
sampai mlm dia asyik nangis je..ish yasmin ni..kita dah le rindu kat dia...agaknye dia dah kenal org kot..asyik nak ngan umi je dgn paklang pun dia taknak..
ni pics masa pak anjang amik dia dari maklang


tasnim skang dah pandai baca buku..baca dgn bahasa dia la seronok tgk...slalunye yg rajin layan pak usu la...tp ni terbalik plak..tasnim baca buku pak usu, pak usu baca buku tasnim

(wah..langsir glemer nenek pun nak enterprem dlm fp ye )


mak a.k.a nenek citer tasnim skang keletah...byk cakap...kalau dia tgh mkn, kita tanya, "makan ape tu kaklong?" dia jwb.."makan nasyik leee...." tergelak2 nenek ngan atuk dibuatnye... kalau dtg je umah nenek, mesti dia carik buku dulu...ni mesti mengikut kerajinan maklang nye dulu hehehe (rajin ke? rasa mcm malas je )

si yasmin pun tumpang sekaki..sampai tertonggeng2 baca buku dgn paklang..oo..dah berbaik dgn paklang ye....pandai paklang beli jiwa ye




siap wat 'peace' lagi..(style baru tasnim = gunakan 1 jari saje dari kedua2 tgn anda ye)



hasilnye malam tu...mmg yasmin xnak langsung dgn maklang...huhuhu... xpela esok masih ada






[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net